BIOS+ Algemeen

Zowel voor kleine als grotere verkoopgedreven organisaties biedt BIOS+ meerwaarde. BIOS+ genereert actueel inzicht in managementdata, op basis waarvan de juiste beslissingen genomen kunnen worden. Denk daarbij aan product introducties, sales acties, doelgroepbenadering, marktontwikkeling, etc.

Ook voor dienstverlenende organisaties heeft BIOS+ meerwaarde. Door activiteiten te automatiseren op basis van data analyse wordt automatisch kwaliteit gewaarborgd. Dat geldt bijvoorbeeld voor directe dienstverleners zoals in de zorg, maar ook voor ondersteunende services zoals aftersales van duurzame consumentengoederen.

BIOS+ is modulair en geheel te optimaliseren op basis van bestaande systemen en configuratie. Dat geldt overigens ook voor de ondersteunende support modules. BIOS+ bestaat uit de volgende onderdelen: BIOS+ CRMBIOS+ MobileBIOS+ Connected, BIOS+ IntelligenceBIOS+ Geographic en BIOS+ Schedule.

BIOS+ CRM

Kiezen voor BIOS+ is kiezen voor een compleet pakket, dat snel operationeel is en zeer gebruiksvriendelijk. BIOS+ is voor 95% een standaard applicatie met toch veel ruimte voor maatwerk, waardoor gebruiksvriendelijkheid enorm toeneemt. BIOS+ heeft dus geen kostbare en veelal onbeheersbare additionele ontwikkelkosten. BIOS+ kan in vrijwel iedere taal geleverd worden.

Een absolute sterkte van BIOS+ is de planningsmodule. Op basis van vooraf overeengekomen 'business rules' worden afspraken voor accountmanagers automatisch gepland met tijdstippen, meest efficiënte reisroute, visueel gemaakt met alle voor de accountmanager benodigde informatie binnen een klik beschikbaar. 

BIOS+ is uitermate geschikt voor:

  • Retail / FMCG
  • Abonnementsbeheer
  • Service- en dienstverlening
  • Machineparkbeheer

BIOS+ Mobile

Naast BIOS+ beschikken gebruikers ook over de BIOS+ Mobile app voor iOS. BIOS+ Mobile heeft toegang tot BIOS+ CRM, waarmee marketing en sales professionals het hele verkoopproces kunnen bedienen vanuit hun iOS device. Dus ook op locatie hebben ze de beschikking over alle realtime gegevens, voor optimale marketing en sales resultaten. 

BIOS+ Mobile app voor iOS:

  • realtime toegang tot BIOS+ CRM accounts, contacten, leads, offertes, orders en agenda
  • direct activiteiten plannen, zoals telefoon, bezoeken, acties
  • toegang tot factsheets, onderzoeken, marketing- en sales tools
  • inzicht in leads, relaties en klanten in nabijheid van huidige gps-locatie
  • geografisch en kleur gecodeerd inzicht in meest interessante of urgente contactmomenten, op basis van parameters en/of actierondes

BIOS+ Connected

Zelfs als u al met een ERP systeem werkt, zoals SAP, Oracle, Navision, Unit4 of AFAS, etc. kunt u de meerwaarde van BIOS+ ervaren. BIOS+ Connected filtert alle gewenste data uit alle denkbare bestaande systemen, en presenteert deze naar bruikbare, realtime management informatie. BIOS+ Connected genereert 3 dimensionale inzichten vanuit bestaande data. Het maakt het onzichtbare zichtbaar. De nieuwe informatie is met behulp van BIOS+ Intelligence van absolute meerwaarde en geeft u voorsprong in uw business. 

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. We verrassen u graag.

BIOS+ Intelligence

Het is vaak lastig om goede rapportages uit een crm systeem te krijgen. Met BIOS+ Intelligence is dit verleden tijd. Allereerst filtert BIOS+ Connected volgens de drill-down methodiek actuele informatie uit complexe live databases. Vervolgens kan met BIOS+ Intelligence data gecombineerd worden tot een unieke en realtime rapportage. Deze manier van toepassen van business intelligence is uniek, want elke denkbare parameter kan worden toegevoegd aan het filter. Zo ontstaat inzicht in wat voorheen niet zichtbaar was. 

BIOS+ Intelligence werkt zeer gebruiksvriendelijk. In tegenstelling tot veel andere applicaties werkt BIOS+ Intelligence met het 'klikken en slepen' van filters. Hierdoor is voor de gebruikers geen kennis van databaseterminologie nodig. En is een filter eenmaal gemaakt, dan werkt deze volledig geautomatiseerd. BIOS+ Intelligence is leverbaar in vrijwel elke taal.

Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. We helpen u graag verder. 

BIOS+ Geographic

Met BIOS+ Geographic wordt beschikbare data aangevuld met geografische en desgewenst demografische gegevens. Hierdoor ontstaat feitelijk location intelligence. Op heldere wijze wordt duidelijk op welke plekken verbeteringen mogelijk zijn. Zogehete 'witte plekken' worden visueel gemaakt, en letterlijk in landkaarten weergegeven. Samen met BIOS+ Schedule wordt het plannen van accountmanagement kinderspel. Marketingacties kunnen veel gerichter ingezet worden, precies op die plekken waar actie gewenst is.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. We helpen u graag.

 

BIOS+ Schedule

Een absolute sterkte van BIOS+ is de planningsmodule. Met BIOS+ Schedule wordt plannen kinderspel. Op basis van vooraf overeengekomen 'business rules' worden afspraken voor accountmanagers automatisch gepland met tijdstippen, meest efficiënte reisroute, visueel gemaakt met alle voor de accountmanager benodigde klant-informatie binnen een klik beschikbaar.

Zo kan een accountmanager voor de periode van een jaar vooruit worden volgepland, mocht dat wenselijk zijn. In de praktijk werkt een planningsgraad van ca. 40% optimaal, waardoor voor ongeveer 60% ruimte beschikbaar is voor extra acties, spontane bezoeken en cross selling. En om de positief of negatief opvallende excessen te managen; die overzichtelijk in een separate box vermeld staan.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. We helpen u graag.

BIOS+ gratis voor maatschappelijk organisaties

Overal waar met relaties, acties en planningen wordt gewerkt is BIOS+ van meerwaarde. Dat geldt dus ook voor maatschappelijke organisaties, zoals NGO’s, verenigingen en stichtingen. Speciaal voor deze organisaties zonder winstoogmerk is BIOS+ gratis beschikbaar.

Met deze ondersteuning helpt BIOS+ deze organisaties naar een hoger plan, door beschikbare data te verrijken en kansen inzichtelijk te maken. Bent u van mening in aanmerking te komen voor een gratis licentie? Neem contact op met ons voor het maken van een afspraak. Wij helpen u graag verder.